Henk Peeters exposities Henk Peeters biografie Henk Peeters contact en verkoop Henk Peeters links Henk Peeters beeldend kunstenaar Henk Peeters recent werk
Roodbont, 2003 
Roodbont, 2003
"Henk Peeters was mede-oprichter van de Nul-groep samen met Armando, Jan Henderikse en J.J.Schoonhoven. Peeters maakte schuimplastic schilderijen en pirografiëen, reflectiedoeken, watten- en harenobjecten, kunstgrasschilderijen en hij werkte met waterzakjes en waterplafonds.
Ook hij wilde 'de werkelijkheid funderen als kunst'. Peeters sprak toen over 'een weer opnieuw beleven van realiteit waar men dagelijks mee leeft ... Dat blijkt wel als je nu een werk van Peeters bekijkt. De voorstelling betekent op het eerste gezicht zó weinig, dat hij, al doe je nog zo je best, al uit je geheugen dreigt weg te glippen vóór dat je hem goed en wel hebt gezien. Dat geeft Peeters werk een eigenaardige spanning."

 
(fragmenten uit beschouwingen van K. Schippers)

In 1997 vonden de 'Koetekendagen' in Finsterwolde plaats. Peeters toonde daar een viertal op spieraam gespannen uitsnedes van koeienhuiden met als titels Corrie -I tot IV. In Finsterwolde was bovendien een tiental werken van Peeters te zien die niet door hem maar door collega-beeldend kunstenaars waren uitgevoerd. Dit geheel in de traditie van NUL en Peeters.
De koeienhuiden zijn een voornaam thema in zijn meest actuele werk: Henk Peeters Tastbaar. Onder deze titel verscheen in 1998, ook naar aanleiding van de tentoonstelling in Finsterwolde, een uitgave die u via deze site kunt bestellen. Zie contact


Hieronder een greep uit zijn meest recente werk. Klik om de afbeelding te vergroten.


 
Rose poederdons, '86

 
Triptiek Truus-II, 1998

 
 Kunstgras, 1998

 
'Moniek-III', 1998

 
Waterplafond, 1993
 

Werken uitgevoerd door collega-beeldend kunstenaars:  


 
Sabine Matthes (München),'Kaiserfleisch', hommage Henk Peeters, 1998


 
Nest voor het ei van Manzoni, babyvacht van Nicole Hermans, 2003